Unlu Mamul Soğuk Hava Depoları
Biz, unlu mamulleriniz için soğuk ve donuk odalar ile ilgili olarak anahtar teslim projeler sunuyoruz. Unlu mamul soğuk hava depoları mantı, börek, tatlı, pasta, ekmek ve diğer unlu mamulleriniz için tasarlanmıştır ve içinde şoklama cihazları, donmuş muhafaza cihazları, ön soğutma cihazları, proses ortam soğutma cihazları ve benzeri uygulamaları barındırır. Biz, ürün odaklı çalışmalar yaparak, sağlıklı ve kaliteli unlu mamullerin üretimini amaçlarız. Sizin yapmanız gereken tek şey üretim konunuzu belirtmektir. Proje yöneticilerimiz ise organize ettikleri tüm aşamalarla size en sağlıklı projeyi sunacaklardır.
Unlu mamuller, herkesin sevdiği lezzetli atıştırmalıklar ve tatlılar arasında yer alıyor. Bu lezzetli ürünlerin üretiminde, taze ve kaliteli malzemelerin kullanılması çok önemlidir. Bunun yanı sıra, ürünlerin taze kalması ve kalitelerinin korunması için soğuk hava depoları da büyük bir rol oynamaktadır.
Soğuk hava depoları, gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir depolama yöntemidir. Bu depolarda, yiyecek ve içecekler düşük sıcaklıklarda muhafaza edilir. Bu sayede, ürünlerin raf ömrü uzatılır ve taze kalması sağlanır. Unlu mamullerin üretiminde de, unlu mamul soğuk hava depoları büyük bir önem taşır.
Örneğin, hamur işleri üretiminde kullanılan taze hamurun saklanması için unlu mamul soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulur. Hamur işleri üretiminde kullanılan malzemelerin taze kalması, ürünlerin kalitesini ve lezzetini artırır. Soğuk hava depoları, aynı zamanda unlu mamuller üretiminde kullanılan süt ürünleri, yumurta ve meyve gibi malzemelerin taze kalmasına da yardımcı olur.
Ayrıca, soğuk hava depoları, unlu mamullerin üretiminde kalite kontrolü ve stok yönetimi için de kullanılır. Üretim aşamasında, ürünlerin raf ömrü takip edilir ve stok yönetimi yapılır. Böylece, üretim ve satış aşamalarında, ürünlerin taze kalması ve kaliteli olması sağlanır.
Sonuç olarak, unlu mamullerin üretiminde soğuk hava depoları büyük bir önem taşır. Bu depolama yöntemi, ürünlerin taze kalmasını ve kalitelerinin korunmasını sağlar. Unlu mamuller üreticileri, soğuk hava depolarının doğru kullanımıyla müşterilerine daha taze ve kaliteli ürünler sunabilirler.
Unlu Mamullerin Saklama Sıcaklıkları ve Saklama Süreleri
Gıda Maddesi | Oda Sıcaklığında Saklama Süresi (18°C-25°C) | (+4°C) Soğuk Odada Saklama Süresi | Donuk Muhafaza Odasında (-18°C) Saklama Süresi |
---|---|---|---|
EKMEKLER | |||
Beyaz Ekmek | 2 gün | 4 gün | 3 ay |
Beyaz Ekmek - Dilimlenmiş | 1 gün | 2 gün | 3 ay |
Ekmek Hamuru (yumurta içermiyorsa) | 2 saat | 5 gün | Dondurulmaz |
Ekşi Mayalı Ekmekler - Dilimlenmiş | 3 gün | 5 gün | 3 ay |
Ekşi Mayalı Ekmekler (Trabzon Ekmeği vb.) | 5 gün | 7 gün | 3 ay |
Galeta unu | 30 gün | - | Dondurulmaz |
Hamburger / Sandaviç Ekmek | 3 gün | 10 gün | 3 ay |
Kraker (ambalajı açılmış) | 7 gün | 1 ay | 3 ay |
Mısır Ekmeği | 3 gün | 7 gün | 3 ay |
Mısır Ekmeği - Dilimlenmiş | 2 gün | 5 gün | 3 ay |
Papatya Ekmek, Simit Ekmek | 2 gün | 4 gün | 3 ay |
Peksimet | 30 gün | - | - |
Roll Ekmek (küçük ekmekler) | 2 gün | 4 gün | 3 ay |
Roll Ekmek (küçük ekmekler) - Dilimlenmiş | 1 gün | 2 gün | 3 ay |
Tahıllı, Arpalı, Hububatlı vb. ekmek Çşt. | 4 gün | 7 gün | 3 ay |
Tahıllı, Arpalı, Hububatlı vb. ekmek Çşt. - Dilimlenmiş | 2 gün | 4 gün | 3 ay |
Tam Buğday Ekmeği | 3 gün | 7 gün | 3 ay |
Tam Buğday Ekmeği - Dilimlenmiş | 2 gün | 3 gün | 3 ay |
ÇÖREKLER | |||
Ay Çöreği | 3 gün | 5 gün | 3 ay |
Kruvasan | 3 gün | 5 gün | 3 ay |
Paskalya Çöreği | 3 gün | 5 gün | 3 ay |
Poğaça - Peynirli, Kıymalı, Kaşarlı vb.. | 1 gün | 2 gün | 1 ay |
Poğaça - Sade, Kepekli | 2 gün | 4 gün | 3 ay |
Poğaça Hamuru (yumurta içeriyorsa) | 2 saat | 2 gün | Dondurulmaz |
Simit - Pastane | 1 gün | 3 gün | 1 ay |
Simit - Sokak | 2 gün | 7 gün | 3 ay |
KURABİYELER - KEKLER | |||
Acıbadem | 4 gün | 10 gün | 1 ay |
Beze | 7 gün | 15 gün | 1 ay |
Kek - Ambalajlı | Orjinal SKT | Orjinal SKT | 1 ay |
Kek - Ev yapımı | 2 gün | 7 gün | 1 ay |
Kek - Islak | 2 gün | 7 gün | 1 ay |
Kek - Kilo ile satılan | 2 gün | 5 gün | 1 ay |
Kek - Mekik | 2 gün | 5 gün | 1 ay |
Kek - Muffin | 1 gün | 7 gün | 1 ay |
Koko | 4 gün | 10 gün | Dondurulmaz |
Kurabiye - Ambalajlı | Orjinal SKT | Orjinal SKT | Orjinal SKT |
Kurabiye - Ev yapımı | 7 gün | 1 ay | 2 ay |
Kurabiye - Kilo ile satılan | 7 gün | 15 gün | 1 ay |
Kurabiye Hamuru | 2 saat | 1 gün | 3 ay |
Pastaban - Ev yapımı | 1 gün | 5 gün | 1 ay |
Galeta ve Grissiniler | 3 ay | 6 ay | 12 ay |
DİĞER UNLU MAMULLER | |||
Bazlama | 3 gün | 7 gün | 6 ay |
Boyoz | 1 gün | 1 gün | 3 ay |
Börek Çeşitleri | 1 gün | 3 gün | 1 ay |
Börek Çeşitleri - Pişirilmemiş - Çiğ | 2 saat | 2 gün | 3 ay |
Erişte - Fırınlanmış | 30 gün | 3 ay | 12 ay |
Erişte - Taze - Yumurtalı | 7 gün | 1 ay | 10 ay |
Erişte - Taze - Yumurtasız | 15 gün | 3 ay | 12 ay |
Katmer - Gözleme - Ev yapımı | 1 gün | 5 gün | 1 ay |
Katmer - Gözleme - Paketli (açıldıktan sonra) | 2 gün | 5 gün | 1 ay |
Krep, Waffle | 1 gün | 3 gün | 1 ay |
Lavaş - Paketli (açıldıktan sonra) | 1 gün | 3 gün | Dondurulmaz |
Mantı - Kıymalı, Peynirli - Fırınlanmış | 4 saat | 1 ay | 3 ay |
Mantı - Soyalı - Fırınlanmış | 15 gün | 3 ay | 6 ay |
Mantı - Taze | 2 saat | 7 gün | 3 ay |
Tel Kadayıf - Çiğ | 4 saat | 5 gün | 6 ay |
Tel Kadayıf - Kuru | 3 ay | 6 ay | 12 ay |
Tortilla | 1 gün | 7 gün | 3 ay |
Yufka - Günlük / Taze | 2 saat | 3 gün | Dondurulmaz |
Yufka - Kuru | 3 ay | 6 ay | 12 ay |